ENGLISH
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ κάθε μέρα σεφ
Βαγγέλης Δρίσκας

ΤηλεόρασηΗ τηλεοπτική μου καριέρα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2000 όταν επιλέχτηκα μετά από οντισιόν ως ο head chef στο υπό δημιουργία κανάλι φαγητού που επρόκειτο να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2000. Μετά από ατελείωτες ώρες δοκιμαστικών γυρισμάτων, πιλοτικών εκπομπών με πολλές νοστιμιές και πολύ περισσότερο γέλιο, το φιλόδοξο σχέδιο έμεινε στα συρτάρια αφού το κανάλι δεν ξεκίνησε τελικά, έμειναν όμως και οι εκπομπές τεκμήριο της καλής ατμόσφαιρας και κάποιες καλές φιλίες.

Τον Ιούνιο του 2000 ο Ηλίας Μαμαλάκης με κάλεσε να συμμετάσχω στο τηλεπαιχνίδι μαγειρικής "Στην Κουζίνα Ολοταχώς" και ουσιαστικά αυτή ήταν και η πρώτη μου επαφή με τον κόσμο της τηλεόρασης πια σε τακτική βάση. Στην εκπομπή αυτή παρέμεινα για 2 χρόνια μέχρι το καλοκαίρι του 2002, με πολλές καλές, άλλοτε αστείες και άλλοτε συγκινητικές στιγμές πάντα με πολύ και καλό φαγητό που για όσους με ρωτάνε ακόμη και σήμερα, ναι ετοιμαζόταν μέσα στα 15 λεπτά που διαρκούσε η «μάχη» ανάμεσα στις δύο ομάδες της «Ντομάτας» και της «Πιπεριάς».

Τον Αύγουστο του 2002 δέχτηκα την πρόταση του Στούντιο ΑΤΑ να συμμετάσχω στο καινούργιο πρωϊνό πρόγραμμα της ΕΤ1 «10 - 2»  με τις Ρίκα Βαγιάννη και Πόπη Τσαπανίδου. Η καθημερινή έκθεση σε ένα ζωντανό πρόγραμμα στο οποίο μαγείρευα σε πραγματικό χρόνο χωρίς περιθώρια λάθους ήταν το μεγάλο σχολείο της τηλεοπτικής μου μαγειρικής. Φυσικά οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Ρίκα και στην Πόπη που με αγκάλιασαν και περάσαμε πολλές και όμορφες στιγμές.
Το 2003 η εκπομπή μεταφέρθηκε στην ΝΕΤ  αρχικά ως «10 με 2» , στη συνέχεια ως “PR” όπου συνεχίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2005.

Από τον Οκτώβριο του 2005  έως τον Ιούλιο του 2006 μαγείρευα καθημερινά στον  ALPHA στην  εκπομπή "Καφές με την Ελένη"  με την  Ελένη Μενεγάκη. Η τηλεθέαση αυξήθηκε και εδώ θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους τηλεθεατές που μου δείχνουν την εκτίμησή τους και την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια. 

 Αυτό που έχω διαπιστώσει όλα αυτά τα τηλεοπτικά χρόνια, είναι πως η μαγειρική είναι το κοινό ενδιαφέρον όλων μας, είναι μία δημιουργική διαδικασία που μας δίνει χαρά και ικανοποίηση και νιώθω πραγματικά τεράστια την ευθύνη για οποιαδήποτε γευστική πρόταση προς τους τηλεθεατές.

 

 

 

Από την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 13.30μ.μ. με πηγή έμπνευσης τη φύση και τα προϊόντα της, με σκηνικό τα φρέσκα αρωματικά και τα μπαχαρικά,  σας υποδέχομαι μια φορά την εβδομάδα στην "υπαίθρια" κουζίνα μου και σερβίρω εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές. Σε μια ωριαία εκπομπή μαγειρικής διαφορετική από τις άλλες με τίτλο "Γεύσεις στη φύση" και μια κουζίνα στημένη στην καρδιά ενός κήπου, η γεύση "επιστρέφει" στο πιάτο μας. Συνταγές με καθημερινά υλικά, πρωτότυποι συνδυασμοί γεύσεων, μικρές ιστορίες φαγητού και πολλή γνώση για τα τρόφιμα και τις τεχνικές της μαγειρικής, υπόσχονται ένα αναπάντεχο γαστρονομικό  ταξίδι σε όλο τον κόσμο με πολλές στάσεις στην Ελλάδα και στην Μεσόγειο.

"Γεύσεις στη φύση"

Παρουσίαση & Eπιμέλεια εκπομπής:  Βαγγέλης Δρίσκας
Executive Producer: Μιχάλης Δεναξάς
Σκηνοθεσία:  Ζαχαρίας Μαυροειδής
Αρχισυνταξία: Νάντια Ρηγάτου
Σύμβουλος Εκπομπής: Ανδρέας Ευσταθίου
Παραγωγή: 
STUDIO ALFA

ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΟ www.testkitchen.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΚΑΪ PLAYER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Βίντεο
Δείτε αποσπάσματα απο τις εμφανίσεις του Βαγγέλη Δρίσκα στην τηλεόραση από το 2000-2006.

MEGA                  Στην κουζίνα ολοταχώς
ΕΤ1 / ΝΕΤ           10 - 2
ALPHA                Καφές με την Ελένη