ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ CYCLADIC SHOP

Mε μοναδικές δημιουργίες από σύγχρονους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές!

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΓΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Το Γούρι του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης  για το 2023 είναι ο Ήλιος.  Ζωογόνος ενέργεια της φύσης, σύμβολο απεριόριστης δύναμης και θρίαμβος απέναντι στο σκοτάδι, ο Ήλιος συμβολίζει τη σταθερότητα, την αφθονία, τη θετική ενέργεια και την ειρήνη. Η σημαντική επιρροή του αναγνωρίζεται και αποτυπώνεται στις λατρείες όλων των πολιτισμών. Ο επίχρυσος Ήλιος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σχεδιασμένος από την Βαρβάρα Μητσέλη δίνει το φως του στη νέα χρονιά προμηνύοντας χαρά, ελπίδα και ευτυχία.

Ανάμεσα στις επιλογές για δώρα του Cycladic Shop, ξεχωρίζουν, όπως κάθε χρόνο, τα κοσμήματα:  Φέτος, η Lito εμπνέεται από την αφηρημένη απλότητα των κυκλαδικών ειδωλίων, «μεταμορφώνει» τα μαρμάρινα γλυπτά και δημιουργεί αποκλειστικά για το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ένα μοναδικό κόσμημα για την σύγχρονη γυναικεία θεότητα.  Η Χριστίνα Σούμπλη σχεδιάζει για το Cycladic Shop ένα λαμπερό βραχιόλι εμπνευσμένο από τις λιτές φόρμες των Κυκλαδικών μορφών ενώ η  Ileanna Makri  προτείνει ένα κόσμημα για το λαιμό με κυκλαδική μορφή, αποκλειστικα δημιουργημένο για το Μουσείο.

Σταθερή και αγαπημένα αξία του Cycladic Shop τα κεραμικά τoυ Θωμά Κοτσιγιάννη, που εμπνέεται από τις παραστάσεις των αρχαίων ελληνικών αγγείων και δημιουργεί όπως κάθε χρόνο πολύχρωμα  κεραμικά ρόδια, σύμβολα καλοτυχίας  και ευημερίας.

To Cycladic Shop συνεργάζεται επίσης με τους Κορίνα Ρουμελιώτη, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Μανούσο Χαλκιαδάκη, Κατερίνα Μωραϊτη, Άγγελο Παναγιωτίδη, Ygrec, Danai Gianneli, Vally Kontidis, Venetia Vildiridis κ.α.

Στο Cycladic Shop  αλλά και στο e-shop του Μουσείου θα βρείτε επίσης μεγάλη γκάμα από στολίδια με κυκλαδικές μορφές, χριστουγεννιάτικα αρωματικά κεριά, ξεχωριστά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το γραφείο, παιχνίδια και βιβλία για μικρούς και μεγάλους.

Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο δώρο για τους αγαπημένους σας είναι  τέλος μία συνδρομή στους Φίλους του Μουσείου. Οι Φίλοι απολαμβάνουν απεριόριστη ελεύθερη είσοδο στο μουσείο όλο τον χρόνο, αποκλειστικά προνόμια, εκπτώσεις στο Cycladic Shop έως 30% και ένα μοναδικό πρόγραμμα πολιτισμού γεμάτο ξεχωριστές δράσεις. Επισκεφτείτε το cycladic.gr για να πραγματοποιήσετε μία εγγραφή για να την προσφέρετε ως δώρο.

Editor

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.