Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

6 χωριάτικα φύλλα για πίτες

4 μελιτζάνες

2 ξερά κρεμμύδια

4 ώριμες ντομάτες

200 γρ. τριμμένη καπνιστή γραβιέρα

200 γρ. τριμμένη φέτα Π.Ο.Π. Ελάρτι ARTIMA

6 αβγά

250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

150 γρ. αλεύρι ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

2 κουταλάκια γλυκού κύμινο

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

1 αβγό χτυπημένο για τα φύλλα


Οδηγίες

Κόψτε τις μελιτζάνες σε μέτριους κύβους και πασπαλίστε τες με αλεύρι. Τηγανίστε τες σε ελαιόλαδο και μετά αφήστε τες στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε τα σε λίγο ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και στραγγίστε τες. Βάλτε σε ένα μπολ τις τηγανητές μελιτζάνες, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, την γραβιέρα, την φέτα, το γιαούρτι και το κύμινο. Χτυπήστε τα αβγά και ρίξτε τα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ξανά.

Ανοίξτε τα φύλλα ένα-ένα στον πάγκο εργασίας και αλείψτε τα με ελαιόλαδο. Μοιράστε την γέμιση απλώνοντας ην στην μία άκρη και τυλίξτε ρολό. 

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό του ταψιού και στρώστε τα ρολά. Αλείψτε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αέρα και αντιστάσεις για 50 λεπτά. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 ΕΔΩ.

  • Υλικά για: 1 ταψί 40 εκ.
0
Καλάθι
  • No products in the cart.