Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΝΤΑΪΦΙ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

500 γρ. κανταΐφι

100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελάδος ROYAL by ARTIMA

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

250 ml ηλιέλαιο

125 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

600 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη

1 πορτοκάλι

1 ξύλο κανέλας


Οδηγίες

Αφρατέψτε το κανταΐφι και βάλτε το στο ταψί φούρνου. Περιχύστε το με το λιωμένο βούτυρο και ψήστε το στους 180ο C για 10 λεπτά σε αέρα και αντιστάσεις. Αφήστε το να κρυώσει και μετά σπάστε το απαλά με τα χέρια σας (για να κρατήσει τον όγκο του).

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αβγά, το μπέικιν πάουντερ, την εσάνς βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αν θέλετε πιο έντονο άρωμα πορτοκαλιού, βάλτε διπλάσια ποσότητα ξύσματος. Κρατήστε λίγο κανταΐφι για την επιφάνεια και ρίξτε το υπόλοιπο στο μείγμα. Ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος με διαστάσεις 25 Χ 35 εκ. Απλώστε το κανταΐφι που κρατήσατε στην επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αέρα και αντιστάσεις για 40 λεπτά.

Μόλις βάλετε το κανταΐφι για ψήσιμο, ετοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και το πορτοκάλι κομμένο στη μέση και βράστε τα για 5 λεπτά. Αφήστε το σιρόπι εκτός της εστίας και περιχύστε την πορτοκαλόπιτα αμέσως μόλις την βγάλετε από τον φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για να την σερβίρετε.

Προαιρετικά, ετοιμάστε μία σαντιγί χτυπώντας 500 γρ. φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής με 125 γρ. ζαχαρούχο γάλα. Σερβίρετε την πορτοκαλόπιτα με τη σαντιγί και με ψημένα αμύγδαλα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3 ΕΔΩ.

  • Υλικά για: Για 1 ταψί 25 Χ 35 εκ.
0
Καλάθι
  • No products in the cart.