Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΟΛΟ ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

500 γρ. αλεύρι ΧΡΥΣΟ ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

150 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ROYAL by ARTIMA

1 φακελάκι (9 γρ.) ξερή μαγιά

100 γρ. ζάχαρη

200 ml γάλα ROYAL by ARTIMA

3 αβγά

25 γρ. κακάο

200 γρ. ταχίνι με σοκολάτα

80 γρ. τριμμένα πεκάν

50 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη

2 κουτ. γλυκού κανέλα

50 γρ. λιωμένο βούτυρο για το ταψί και την επιφάνεια των ρολών


Οδηγίες

Ετοιμάστε τη ζύμη: Ανακατέψτε τη ζάχαρη με το γάλα, τα αβγά και τη μαγιά. Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε. Προσθέστε σταδιακά το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Ζυμώστε για να ενωθούν τα υλικά, χωρίστε την ζύμη σε δύο μέρη και ζυμώστε το ένα μέρος με το κακάο. Αφήστε τις ζύμες σκεπασμένες με μεμβράνη τροφίμων να ξεκουραστούν για 1 ώρα. 

Μετά ξαναζυμώστε τες και ανοίξτε τες με τον πλάστη σε 2 φύλλα με διαστάσεις 30 x 40 εκατοστά. 

Απλώστε το ταχίνι στην λευκή ζύμη. Πασπαλίστε με την μαύρη ζάχαρη και τα πεκάν. Σκεπάστε με την σοκολατένια ζύμη. Χαράξτε το μισό μέρος της ζύμης σε λεπτές λωρίδες . Τυλίξτε ρολό από τη πλευρά που δεν είναι κομμένη η ζύμη. Μετά στρίψτε κάθε λωρίδα ξεχωριστά και συνεχίστε το τύλιγμα του ρολού. Βάλτε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί. Αφήστε τη ζύμη για 30 λεπτά, αλείψτε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Cγια 50 λεπτά σε αέρα και αντιστάσεις.

  • Υλικά για: 1 ταψί 24 εκ.
0
Καλάθι
  • No products in the cart.