Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

FLAN PATISSIER


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

300 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

150 γρ. βούτυρο αγελάδος ROYAL by ARTIMA

2 κουτ. σούπας ζάχαρη

90 ml γάλα ROYAL by ARTIMA

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

1,2 λίτρα γάλα ROYAL by ARTIMA

200 γρ. ζάχαρη

6 αβγά

100 γρ. κορν φλάουρ

1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας


Οδηγίες

Ετοιμάστε την βάση: Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλεύρι και τρίψτε τα με τα χέρια σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Προσθέστε το γάλα και ζυμώστε το μείγμα. Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων για λίγη ώρα μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Για την κρέμα βάλτε το ένα λίτρο γάλα στην κατσαρόλα με την ζάχαρη και την βανίλια και αφήστε τα σε μέτρια ένταση μέχρι να ζεσταθούν. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το υπόλοιπο γάλα με το κορνφλάουρ και τους κρόκους. Ρίξτε το μείγμα στο ζεστό γάλα και αφήστε σε μέτρια ένταση στην εστία, ανακατεύοντας, μέχρι να πήξει η κρέμα.

Κατεβάστε από την εστία, αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ και αφήστε την στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Για να μη σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια, σκεπάστε την με μεμβράνη τροφίμων.

Απλώστε την ζύμη σε μία φόρμα με διάμετρο 22 εκατοστά, καλύπτοντας βάση και τοιχώματα. Αδειάστε την κρέμα και στρώστε την επιφάνεια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, σε αέρα και αντιστάσεις για 50 λεπτά.

Για να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια, αφήστε την άλλα 5 λεπτά στο γκριλ στους 200°C 

  • Υλικά για: 1 φόρμα 22 εκ.
0
Καλάθι
  • No products in the cart.