Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

6 αχλάδια φετέλ

250 γρ. ζάχαρη

250 ml νερό

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

250 γρ. ζάχαρη

250 ml κρέμα γάλακτος

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑ:

100 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

80 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

500 γρ. παγωτό βανίλια ή καραμέλα


Οδηγίες

Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια.

Βάλτε στην κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Βράστε το σιρόπι για 3 λεπτά, ρίξτε τα αχλάδια, αφήστε τα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε τα αχλάδια να κρυώσουν. 

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΨΙΧΟΥΛΑ: Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Τρίψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Απλώστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 180οC για 20 λεπτά.

Όταν κρυώσουν, σπάστε το μείγμα με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκουρύνει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Αφήστε για λίγα λεπτά στη φωτιά, κατεβάστε και αφήστε την καραμέλα να κρυώσει ελαφρά. 

Για να σερβίρετε το γλυκό, μοιράστε τα αχλάδια και την καραμέλα σε 6 ατομικά μπολ και σκεπάστε τα με τα τραγανά ψίχουλα.

Συνοδέψτε με το παγωτό.

  • Υλικά για: 6 μερίδες
0
Καλάθι
  • No products in the cart.