Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΝΟΥΝΤΛΣ ΜΕ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΤΖΙΝΤΖΕΡ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

400 γρ. ασιατικά νουντλς σίτου

400 γρ. ψαρονέφρι

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο σε άλμη «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ» τριμμένες

2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες

200 γρ. φασολάκια

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου

1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κουτ. σούπας σόγια σος

125 ml χυμός πορτοκαλιού

2 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

ηλιέλαιο

αλάτι, πιπέρι

2 κουτ. σουσάμι για το σερβίρισμα


Οδηγίες

Ετοιμάστε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, στραγγίστε τα και ραντίστε τα με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσουν. 

Κόψτε το ψαρονέφρι κατά μήκος σε 3 κομμάτια και μετά σε πολύ λεπτές λωρίδες. Αλατοπιπερώστε το και πασπαλίστε με το κορνφλάουρ.

Βάλτε αρκετό ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι ή στο γουόκ και τηγανίστε ελαφρά το ψαρονέφρι για 2-3 λεπτά. Βγάλτε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και αφήστε το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.

Αδειάστε το λάδι και αφήστε 2-3 κουταλιές για να σοτάρετε τα λαχανικά. Ρίξτε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ, τα φασολάκια, το μπρόκολο και σοτάρετέ τα σε δυνατή ένταση για αρκετά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα.

Προσθέστε το κρέας, τον χυμό πορτοκαλιού και τη σόγια σος, ανακατέψτε, προσθέστε τα νουντλς, ανακατέψτε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με το σουσάμι.

  • Υλικά για: 4 μερίδες
0
Καλάθι
  • No products in the cart.