Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΑΡΤ ΤΑΤΕΝ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

4 μεγάλα κυδώνια

200 γρ. ζάχαρη

χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κουτ. σούπας βούτυρο

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ


Οδηγίες

Καθαρίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε 6 κομμάτια το κάθε ένα.

Βάλτε τα στην κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και την μισή ποσότητα ζάχαρης. Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και βράστε τα σε μέτρια ένταση για 15 λεπτά.

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης και αφήστε την σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει μέχρι να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Ρίξτε το βούτυρο και ανακατέψτε.

Αδειάστε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε μία φόρμα για τάρτες με διάμετρο 24 εκ. στην οποία προηγουμένως θα έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Στραγγίστε τα κυδώνια και απλώστε τα με την σειρά επάνω από την καραμέλα.

Ετοιμάστε την ζύμη: Τρίψτε με τα δάχτυλά σας το βούτυρο μέσα στο αλεύρι με την άχνη ζάχαρη και όταν γίνει σαν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και 1-2 κουταλιές κρύο νερό ώστε να μπορέσετε να ζυμώσετε την ζύμη με ευκολία μέχρι το σημείο που δεν θα κολλάει στα χέρια σας. Ανοίξτε την με τον πλάστη σε ένα φύλλο στην διάμετρο της φόρμας. Ακουμπήστε την προσεκτικά επάνω από τα κυδώνια, πιέστε προσεκτικά τις άκρες προς το εσωτερικό της φόρμας και ψήστε στους 175ο C για 45 λεπτά.

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για 10 λεπτά πριν την αναποδογυρίσετε για να την σερβίρετε.

  • Υλικά για: 8 μερίδες
0
Καλάθι
  • No products in the cart.