Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

400 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα

100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

800 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά

200 ml κρέμα γάλακτος

2 βανίλιες σκόνη

100 γρ. φυστικοβούτυρο

50 γρ. ανάλατα φιστίκια

Για το γλάσο σοκολάτας:

200 γρ. λιωμένη κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα


Οδηγίες

Ετοιμάστε τη βάση: Τρίψτε τα μπισκότα και ανακατέψτε τα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώστε τα στη φόρμα και ψήστε στους 180ο για 15 λεπτά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει για να απλώσετε την κρέμα.

Για την κρέμα: Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και μετά από λίγα λεπτά, όταν ενωθούν τα υλικά, ρίξτε το φυστικοβούτυρο και τα αυγά ένα ένα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάστε το μείγμα στην ψημένη βάση και ψήστε το τσιζκέικ στους 175ο C για 60 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει πολύ καλά για να απλώσετε τα υπόλοιπα υλικά της επιφάνειας. 

Ετοιμάστε το σοκολατένιο γλάσο: Αφήστε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και, λίγο πριν πάρει βράση, ρίξτε τη στην κουβερτούρα, προσθέστε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα  και ανακατέψτε.

Απλώστε τα φιστίκια στην επιφάνεια και καλύψτε με το σοκολατένιο γλάσο. Αφήστε το τσιζκέικ στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. 

  • Υλικά για: μια φόρμα 24 εκ.
0
Καλάθι
  • No products in the cart.