Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

BURGER ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΣΕΝΤΑΡ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

4 ψωμάκια

100 γρ. τριμμένο τσένταρ

100 ml γάλα

1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

2 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε λεπτές φέτες

προαιρετικά 1 πιπεριά χαλαπένιο κομμένη σε λεπτές φέτες ή 12 φέτες χαλαπένιο σε άλμη

ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ:

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

6 φέτες ψωμί για τοστ

2 αυγά

4 κουτ. σούπας αλεύρι

λάδι για τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΟΛΣΛΟΟΥ:

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο

2 κουτ. σούπας μαγιονέζα

1 κουτ. σούπας ξίδι

1 κουτ. γλυκού ζάχαρη

λίγο αλάτι


Οδηγίες

Ετοιμάστε τα τραγανά φιλέτα: Κόψτε τα φιλέτα οριζόντια στη μέση. Τρίψτε το ψωμί στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ μέχρι να γίνει ψίχουλα. Χτυπήστε τα αυγά σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του κοτόπουλου, πασπαλίστε τα με το αλεύρι, περάστε τα από τα χτυπημένα αυγά και τέλος από το τριμμένο ψωμί. Πατήστε ελαφρά με τα χέρια σας για να κολλήσουν τα ψίχουλα. Αφήστε τα για μισή ώρα σε ένα ρηχό ταψί και τηγανίστε τα. Προσέξτε τη θερμοκρασία του λαδιού για να μην καούν εξωτερικά. 

Για τη σάλτσα τσένταρ, βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα το γάλα με το τσένταρ, αφήστε τα να ζεσταθούν και, λίγο πριν πάρουν βράση, ρίξτε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 2 κουταλιές νερό. Ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.

Για τη σαλάτα κόλσλοου, βάλτε σε ένα μπολ το άσπρο και το κόκκινο λάχανο, τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι. Ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Για να συνθέσετε τα burgers, κόψτε τα ψωμάκια στη μέση και ζεστάνετέ τα στον φούρνο ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μετά μοιράστε τη σάλτσα τσένταρ στην κάτω πλευρά των ψωμιών, βάλτε τα τραγανά φιλέτα, τις πίκλες αγγουριού και τις πιπεριές, μοιράστε τη σαλάτα κόλσλοου και σκεπάστε με το πάνω μέρος των ψωμιών. 

  • Υλικά για: 4 μπέργκερ
0
Καλάθι
  • No products in the cart.