ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΙΤΑΛΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά

500 γρ. χοιρινός κιμάς από σπάλα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ» τριμμένο

4 φέτες τριμμένο ψωμί

100 γρ. γιαούρτι

2 αυγά

2 κουτ. γλυκού ρίγανη

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 μπάλες μοτσαρέλα

1 βάζο Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»


Οδηγίες

Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήστε τα σε δυνατή ένταση για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάλτε σε ένα μπολ τα δύο είδη κιμά, το τριμμένο ψωμί, το γιαούρτι, τα αυγά, την ρίγανη, τον μαϊντανό, την παρμεζάνα και λίγο αλάτι. Προσθέστε το μείγμα με το σοταρισμένο κρεμμύδι και ζυμώστε. Κόψτε κάθε μπάλα μοτσαρέλας σε 8 κομμάτια.

Χωρίστε τον κιμά σε 16 μέρη. Πάρτε μια ποσότητα κιμά στο χέρι, κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο, βάλτε ένα κομμάτι μοτσαρέλας και κλείστε το μέσα, πλάθοντας μια μπάλα. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάστε και τους υπόλοιπους κεφτέδες. Αφήστε τους στο ψυγείο για 1-2 ώρες για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού, βάλτε τους κεφτέδες με τη σειρά και ψήστε τους στους 180ο C για 30 λεπτά.

Αδειάστε την Μαγειρεμένη Σάλτσα Ντομάτας σε μία μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετε την σε μέτρια ένταση.

Σερβίρετε τους κεφτέδες με τη σάλτσα ντομάτας και συνοδέψτε με βρασμένα ζυμαρικά (οι ταλιατέλες και το χοντρό μακαρόνι ταιριάζουν καταπληκτικά) ή άλλη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας (πουρέ πατάτας ή τηγανητές πατάτες).

  • Υλικά για: 6 μερίδες
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.