ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

Συνταγή από την εκπομπή “Chef στην κουζίνα σας με τον Βαγγέλη Δρίσκα”, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 13.45 στο OPEN.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

4 ντομάτες

4 χρωματιστές πιπεριές

4 μεγάλα κρεμμύδια

330 ml μπύρα τύπου Lager

1 βάζο Σάλτσα Μουστάρδας με καπνιστή πάπρικα & θυμάρι ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

1 κιλό μικρές πατάτες

200 γρ. μαγιονέζα

45 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι


Οδηγίες

Αδειάστε σε ένα μπολ το περιεχόμενο από 1 βάζο Σάλτσας μουστάρδας με καπνιστή πάπρικα και θυμάρι “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ” (κρατήστε 2 κουταλιές για το συνοδευτικό ντιπ) και προσθέστε την μπίρα. Ανακατέψτε και βάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για 1-2 ώρες τουλάχιστον. Κόψτε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε φέτες πάχους 0,5 εκ. και τις πιπεριές σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Βγάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου από την μαρινάδα και κρατήστε την για να την χρησιμοποιήσετε στο ψήσιμο.

Περάστε σε σούβλες εναλλάξ τα φιλέτα του κοτόπουλου με τα λαχανικά. Βάλτε το  κοντοσούβλι στο ταψί, ακουμπώντας το πάνω σε σχάρα. Περιχύστε με την μαρινάδα και ψήστε στους 180Ο C για 45 λεπτά.

Βράστε τις πατάτες ολόκληρες με την φλούδα τους για 20-25 λεπτά. Όσο είναι ζεστές, πιέστε τες με το χέρι σας ή με το εργαλείο που χτυπάμε το κρέας για να σπάσουν. Σοτάρετε τες σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατίστε τες και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατέψτε την σάλτσα μουστάρδας που κρατήσατε με την μαγιονέζα για να την σερβίρετε με το κοντοσούβλι.

Αλατίστε το κοντοσούβλι με ανθό αλατιού, πασπαλίστε με το θυμάρι και σερβίρετε με τις πατάτες και την σάλτσα.

  • Υλικά για: 6 μερίδες
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.