ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΡΟΥΜΙ

Μια γλυκιά αρωματική ζύμη είναι η πιο ξεχωριστή λιχουδιά του χειμώνα. Κέικ, μπισκότα, γλυκά φούρνου, κρέμες, όλα αποκτούν πιο δυνατή γεύση και αρώματα με λίγες σταγόνες αλκοόλ. Το ρούμι είναι ένα από τα πολλά ποτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη ζαχαροπλαστική και αυτό κάνουμε στις συνταγές που ακολουθούν. Έτσι κι αλλιώς, έχει συγγένεια με τη ζάχαρη, αφού προέρχεται από τη ζύμωση του χυμού ή της μελάσας του ζαχαροκάλαμου. Διαλέξτε ένα λευκό ρούμι που έχει εντάσεις για να το χρησιμοποιήσετε στα μαγειρέματά σας. Το σκούρο ρούμι, όπως και το παλαιωμένο, έχουν πολυπλοκότητα, βαθιά γεύση, ξεχωριστά αρώματα που αξίζει να τα απολαύσουμε απλά πίνοντάς το. Να ξέρετε πως καρύδα, μέντα, λάιμ και φρούτα όπως μάνγκο, ροδάκινα και ανανάς είναι τα πιο ταιριαστά. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΝΑΝΑ & ΡΟΥΜΙ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΑΝΑΝΑ:

8 φέτες ανανά σε σιρόπι

150 γρ. ζάχαρη

3 κουτ. σούπας βούτυρο

60 ml ρούμι

8 κερασάκια μαρασκίνο (ή κεράσια από γλυκό κουταλιού)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

100 ml γάλα

60 ml ρούμι

3 αυγά

2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια σκόνη


Οδηγίες

Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη, αφήστε τη για λίγη ώρα μέχρι να λιώσει και να πάρει το χρώμα της καραμέλας και μετά ρίξτε το βούτυρο και το ρούμι. Αφήστε για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ρίξτε την καραμέλα στη φόρμα και απλώστε πάνω από την καραμέλα τις φέτες του ανανά, στραγγισμένες από το σιρόπι τους. Βάλτε από ένα κερασάκι μαρασκίνο στο κέντρο κάθε φέτας.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά ένα ένα, το γάλα, το ρούμι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι.

Αδειάστε το μείγμα του κέικ πάνω από τις φέτες του ανανά και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 175ο C για 50 λεπτά.

Όταν ψηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει ελαφρά και μετά αναποδογυρίστε το για να το ξεφορμάρετε. 

  • Υλικά για: 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.