ΚΑΡΙ ΣΕ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΣΤΑ ΚΑΡΙ

Σκόνη κάρι είναι το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιείται κυρίως σε πιάτα της ινδικής κουζίνας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, υπάρχουν μόνο βαθμίδες έντασης σε αρώματα και αψάδα. Η βάση του μείγματος είναι ο κουρκουμάς, το κόλιαντρο, το τζίντζερ, το κίμινο, η πάπρικα. Ανάλογα με το είδος της πάπρικας, έχουμε απαλό, μέτριο ή καυτερό κάρι. Σε πολύ μικρή ποσότητα δίνει γεύση και άρωμα ακόμα και στα δικά μας φαγητά, όπως μπιφτέκια κοτόπουλου ή σε μαρινάδες για κοτόπουλο και θαλασσινά. Τολμήστε να το δοκιμάσετε σε μικρή ποσότητα και θα διαπιστώσετε ότι αναβαθμίζει τις γεύσεις.

Η πάστα κάρι είναι υγρό μείγμα από αρωματικά και λαχανικά και μπορεί να περιέχει και ξηρούς καρπούς. Βασικό υλικό στις ασιατικές κουζίνες, κυρίως της Ταϊλάνδης και της Ινδονησίας. Η βάση του είναι σκόρδο, πιπεριές, τζίντζερ, λάιμ, λέμονγκρας, κόλιαντρο, λάδι και, ανάλογα με το είδος της πιπεριάς ή τα έξτρα υλικά, όπως κουρκουμάς και πάπρικα, έχουμε την πράσινη (για κοτόπουλο), την κίτρινη (για θαλασσινά και λαχανικά) και την κόκκινη (για μοσχαράκι) πάστα κάρι. Η πάστα κάρι είναι πάντα καυτερή. Συνήθως προσθέτουμε και λίγη κρέμα ή γάλα καρύδας για να ισορροπήσουμε τη γεύση.

Μπορούμε να τα ανταλλάξουμε στο μαγείρεμα; Πολλοί δεν το προτείνουν. Εγώ λέω πως στη μαγειρική δεν πρέπει να έχουμε περιορισμούς. Δοκιμάστε και διαλέξτε.

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.