ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να τρώμε 5 μερίδες λαχανικά και φρούτα καθημερινά, τουλάχιστον 400 γραμμάρια συνολικά.

Οι λόγοι, προφανείς: Τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, είναι πηγή βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, και είναι απαραίτητα για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.

Οι ρυθμοί της καθημερινότητας μας επιβάλλουν πολλές φορές γρήγορο ή πρόχειρο φαγητό, στο πόδι πολλές φορές. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε συνήθειες και να εντάξουμε τα λαχανικά στο καθημερινό μας τραπέζι, να τα καταναλώνουμε πιο τακτικά. Μπορούμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας προς το καλύτερο και τα λαχανικά είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος προς αυτή την κατεύθυνση.

Εδώ, στο driskas.com, έχουμε πολλές ιδέες για λαχανοφαγία, έτσι ώστε ό,τι μαγειρεύετε να είναι πάντα νόστιμο και ποτέ βαρετό. 

5 ιδέες για να προσθέσετε τα λαχανικά καθημερινά στα φαγητά σας

  • Ρίξτε μπόλικα ψιλοκομμένα λαχανικά στη σούπα. Σε κρεατόσουπα, κοτόσουπα ή ψαρόσουπα προσθέστε πράσο, κρεμμύδι, καρότα, κολοκυθάκια, μπρόκολο, γλυκοπατάτα, κομμένα σε μικρά κομμάτια. Αν τα πολτοποιήσετε, θα έχετε μια πεντανόστιμη σούπα βελουτέ. 
  • Φτιάξτε σάλτσες λαχανικών για ζυμαρικά. Σοτάρετε ψιλοκομμένα καρότα, κολοκυθάκια, πράσα, μανιτάρια, ακόμα και φασολάκια ή αγκινάρες, και ετοιμάστε μια σάλτσα για ζυμαρικά με ντομάτα και μυρωδικά ή με κρέμα γάλακτος και τυριά. Θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά που μπορούν να δώσουν σε μια σάλτσα τα ταπεινά λαχανικά.
  • Χρησιμοποιήστε το ειδικό εργαλείο της κουζίνας για να κόψετε σε λεπτές λωρίδες τα ζυμαρικά. Το μαντολίνο είναι το πιο κατάλληλο εργαλείο, αλλιώς με ένα spiralizer, που είναι και της μόδας, θα ετοιμάσετε σπαγγέτι από κολοκυθάκια, αγγούρι ή καρότα, που μπορεί να γίνει η βάση για μια διαφορετική ωμή μακαρονάδα. Μαζί με ένα πέστο μυρωδικών, ή με θαλασσινά, θα σερβίρετε ένα χορτοφαγικό πιάτο με πολύ στιλ!
  • Τρίψτε λαχανικά και προσθέστε τα σε σάλτσα κιμά για ζυμαρικά, βάλτε τα σε μπιφτέκια, σε ρολό κιμά. Αυτός είναι ένας ωραίος τρόπος για να τα σερβίρετε στα παιδιά σας. 
  • Καθιερώστε τα ψητά λαχανικά ως γαρνιτούρα για το ψητό κρέας. Στο ταψί που ψήνετε κρέας ή κοτόπουλο ρίξτε μπόλικα λαχανικά, κομμένα ακανόνιστα, ραντισμένα απλά με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. 
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.