ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ: ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑΤΑ & ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν υπήρχε τρόπος να διατηρούνται όλο το χρόνο όπως τα πορτοκάλια και να τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά κάθε στιγμή, τότε τα μανταρίνια σίγουρα θα ήταν στην κορυφή των προτιμήσεών μας. Το δυνατό άρωμα και η γλυκιά γεύση τους, που είναι τόσο εθιστική και χαρακτηριστική, και το γεγονός πως τα έχουμε μόνο για λίγους μήνες το χειμώνα, τα κάνει πολύτιμα.

Το μανταρίνι Χίου, που είναι και ΠΟΠ, είναι αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Οι κλημεντίνες κατέκτησαν την αγορά με ένα μόνο πλεονέκτημα, την απουσία κουκουτσιών. Όποιος δοκιμάσει όμως τα αρωματικά χιώτικα μανταρίνια θα καταλάβει τη διαφορά. Μάλιστα, παλαιότερα τα θεωρούσαν τόσο εκλεκτά, που τα συσκεύαζαν ένα ξεχωριστά, τυλιγμένο σε χαρτί πολυτελείας, για να φτάσει σε άριστη κατάσταση στον προορισμό του. 

Δεν συνηθίζουμε να μαγειρεύουμε με τα μανταρίνια, και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε αφού είναι τόσο νόστιμα από μόνα τους. Στη ζαχαροπλαστική όμως μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Η φλούδα τους αρωματίζει κέικ και ζύμες, ψιλοκομμένη δίνει γεύση και άρωμα σε μαρινάδες κυρίως για πουλερικά, πάπια, κυνήγι ακόμα και ψάρι. Βάλτε λίγες φλούδες μανταρινιού στην κοιλιά των ψαριών που θα ψήσετε για μια γευστική εμπειρία. Με το χυμό πάλι μπορούμε να κάνουμε ωραίες κρέμες, να δώσουμε ιδιαίτερη γεύση στην κρέμα ζαχαροπλαστικής, στην πανακότα, στο τσιζκέικ. Το μανταρίνι ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, σκουρόχρωμη ή λευκή, και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε τις Σοκολατένιες τρούφες με μανταρίνι που σας προτείνω. Δοκιμάστε και τη Μαρμελάδα μανταρίνι, είναι στ’ αλήθεια ξεχωριστή. 

Διατηρήστε τα στο ψυγείο για 2-3 βδομάδες και, αν έχετε όρεξη, κρατήστε και λίγο χυμό στην κατάψυξη για να τον αξιοποιήσετε σε καλοκαιρινά γλυκά. 

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.