ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ & ΞΙΝΟΛΑΠΑΘΑ

Τώρα που όλοι μας ψάχνουμε πιο θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα για το καθημερινό τραπέζι, τα σπαράγγια είναι μία πρώτης τάξης τροφή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ενεργειακή βόμβα με ελάχιστες θερμίδες, με βιταμίνες, πολύτιμα μέταλλα, αντιοξειδωτικά στοιχεία και διουρητική δράση. Στα συν, ότι μαγειρεύονται πολύ εύκολα και με δεκάδες τρόπους. 

Οι δύο βασικές κατηγορίες σπαραγγιών που θα βρείτε στην αγορά είναι τα πράσινα και τα λευκά. Τα πράσινα είναι πιο σκληρά και χρειάζονται καθάρισμα, έχουν ίνες γύρω από τον κορμό τους που θα τις αφαιρέσετε εύκολα με το μαχαιράκι που ξεφλουδίζετε λαχανικά. Τα μεγάλα λευκά, καλλιεργούνται μέσα στο χώμα, δεν τα βλέπει ο ήλιος και γι’ αυτό μένουν άσπρα, είναι πιο σαρκώδη και πιο μαλακά από τα πράσινα και είναι εξίσου νόστιμα. Τα λευκά θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο μαγειρέματος σε σχέση με τα λευκά. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΙΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ, ΜΑΝΟΥΡΙ & ΞΙΝΟΛΑΠΑΘΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γραμ. πράσινα σπαράγγια

3 φλιτζάνια αλεύρι

3 φλιτζάνια γάλα

3 αυγά

200 γραμ. μανούρι τριμμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα

2 ματσάκια ξινολάπαθα

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»

πιπέρι

λίγο αλεύρι για το εσωτερικό του ταψιού


Οδηγίες

Κόβετε 1-2 δάχτυλα από το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα βράζετε για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τα μισά.

Ξεπλένετε τα ξινολάπαθα και τα σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. 

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γάλα με τα αυγά και το μανούρι. Προσθέτετε το αλεύρι, τα ψιλοκομμένα σπαράγγια, τα σοταρισμένα ξινολάπαθα και μισό φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα.

Αλατοπιπερώνετε και αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την υπόλοιπη γραβιέρα και βάζετε τα ολόκληρα σπαράγγια.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά και σερβίρετε.

  • Υλικά για: 1 ορθογώνιο ταψί 30Χ40 εκ.
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.