ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΣΕΦ ΣΤΑ GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2023

Τα Gourmand World Cookbook Awards βραβεύουν κάθε χρόνο τις καλύτερες εκδόσεις για την γαστρονομία από όλο τον κόσμο. Θεωρούνται τα βραβεία όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν πριν 28 χρόνια από τον Edouard Cointreau (της γνωστής ομώνυμης οικογένειας) με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα βιβλία της μαγειρικής. Είναι μία γιορτή για τους συγγραφείς και τους εκδότες, με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνεται κάθε φορά σε διαφορετική πόλη και χώρα. Φέτος ήταν η σειρά του Ούμεο, μίας πανέμορφης πόλης στον Σουηδικό βορρά, μόλις 400 χιλιόμετρα κάτω από τον αρκτικό κύκλο με όλα τα χαρακτηριστικά του τόπου. Μια πολυπολιτισμική φοιτητική μητρόπολη με πολύ πράσινο, καθαρό αέρα, με οικολογική συνείδηση, με πολύ τέχνη και κουλτούρα, με βιβλιοθήκες, με ένα οργανωμένο αθλητικό κέντρο, με το σημαντικότερο πανεπιστήμιο της βόρειας Σουηδίας (και ιδανική για να δεις το βόρειο σέλας τον χειμώνα). Εκεί λοιπόν το Σάββατο 27 Μάϊου 2023, έγινε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σε κάθε κατηγορία και το πιο πρόσφατο βιβλίο μου Chef στην κουζίνα σας, Κλασική μαγειρική του αύριο, από τις Εκδόσεις Πατάκη, έλαβε το 1ο βραβείο – Καλύτερο βιβλίο διάσημου Ευρωπαίου σεφ.

© Jean-Yves Bardin


Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής των βραβείων, «ο Βαγγέλης Δρίσκας προσπαθεί για χρόνια να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην επαγγελματική μαγειρική και στη σπιτική κουζίνα. Σε κάθε βιβλίο του φιλοδοξεί να μεταμορφώσει τις οικογενειακές συνταγές σε γαστρονομικές προτάσεις».


Φέτος φτάσαμε στα 20 χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας με τις Εκδόσεις Πατάκη και την Άννα Πατάκη, πολύτιμη συνοδοιπόρο όλα αυτό το διάστημα, καθώς τον Ιούνιο του 2003 κυκλοφόρησε το 1ο μας βιβλίο με τίτλο Κάθε Μέρα Σεφ. Μαζί με την καταλυτική δημιουργική ματιά του Creative Director Ανδρέα Ευσταθίου, καταφέραμε να κερδίσουμε για το Chef στην κουζίνα σας. Η κλασική μαγειρική του αύριο το 1ο βραβείο στον πιο σημαντικό διαγωνισμό βιβλίων γαστρονομίας στον κόσμο. 

Με αυτή την δυνατή ομάδα, καταφέραμε να κερδίσουμε για όλα μας τα βιβλία στα Gourmand WorldCookbook Awards, διακρίσεις και βραβεία με κορυφαίο μέχρι τώρα το πρώτο παγκόσμιο βραβείο για το καλύτερο βιβλίο κινέζικης κουζίνας με το ομότιτλο βιβλίο μας Κινέζικη Κουζίνα το 2008 στο Παρίσι. 

Η εκτίμηση και ο σεβασμός που εισέπραξα από τον Διεθνή Διαγωνισμό και αυτή τη χρονιά και η αγάπη των αναγνωστών, με γεμίζουν χαρά και όρεξη για νέα γαστρονομικά ταξίδια με τις Εκδόσεις Πατάκη στο άμεσο μέλλον. Και όταν λέμε άμεσο, το εννοώ!

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο Chef στην κουζίνα σας, Κλασική μαγειρική του αύριο εδώ.

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.