ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

170 ml γάλα

70 γρ. βούτυρο

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

ελάχιστο αλάτι

100 γρ. αλεύρι

3 αυγά (150 γρ.)

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΚΕΛΕ:

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. καστανή ζάχαρη

100 γρ. αλεύρι

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

550 ml γάλα

35 γρ. βούτυρο

5 κρόκοι

125 γρ. ζάχαρη

30 γρ. αλεύρι

40 γρ. κορνφλάουρ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

125 γρ. ζάχαρη

50 ml νερό

50 γρ. γλυκόζη


Οδηγίες

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΚΕΛΕ: Ανακατέψτε τα υλικά και πλάστε τη ζύμη. Ανοίξτε λεπτό φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Αφήστε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά κόψτε με το κουπ πατ δίσκους στην διάμετρο των σου.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: Ανακατέψτε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι. Βάλτε τα να βράσουν σε μέτρια ένταση. Όταν βράσουν, κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και ρίξτε το αλεύρι. Ανακατέψτε τα υλικά.

Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Μεταφέρετε την ζύμη στον κάδο του μίξερ. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρώς. Προσθέστε τα αυγά χτυπημένα.

Βάλτε την ζύμη στο κορνέ και σχηματίστε 15 σου. Ακουμπήστε πάνω από κάθε σου ένα δίσκο ζύμης κρακελέν.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 35 λεπτά μέχρι η επιφάνειά τους πάρει χρυσόξανθο χρώμα. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν να τα γεμίσετε.

ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ: Βάλτε στην κατσαρόλα το γάλα με το βούτυρο να ζεσταθεί. Ανακατέψτε τους κρόκους με τη ζάχαρη και μετά προσθέστε το αλεύρι και το κορνφλάουρ. Ρίξτε στο μείγμα λίγο λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας. Ξαναβάλτε το μείγμα στην φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας. Όταν πήξει, κατεβάστε από την εστία και αφήστε τη να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βράστε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί καραμέλα και η θερμοκρασία να φτάσει τους 160ο C

  • Υλικά για: 15 σου
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.