ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ

Λαχανοφαγία: Βάλτε χρώμα, γεύση και υγεία στο τραπέζι σας. Πολύχρωμα, γευστικά, αρωματικά, και κυρίως θρεπτικά, τα λαχανικά μάς δίνουν κάθε φορά την αφορμή να τολμήσουμε έξυπνους συνδυασμούς στα μαγειρέματά μας. Η ποικιλία των λαχανικών της συνταγής αυτού του μήνα θα σας θυμίσει το αγαπημένο σας μπριάμ. Μόνο που εδώ έχουμε μια αφράτη βάση σφολιάτας την οποία ενισχύουμε με ένα πεντανόστιμο πέστο ελιάς και τα λαχανικά είναι ψημένα με τέτοιο τρόπο ώστε γίνονται ακόμα πιο νόστιμα και πιο τραγανά από ό,τι στο κλασικό μπριάμ. Η λαχανοφαγία είναι τρόπος ζωής και αξίζει να δοκιμάσετε, να πειραματιστείτε, να παίξετε με τους συνδυασμούς και τις γεύσεις. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

1 φύλλο σφολιάτας

4 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες

4 ντομάτες

4 κολοκυθάκια

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΣΤΟ ΕΛΙΑΣ:

100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι

2 σκελίδες σκόρδο σε άλμη «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»

50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 κουτ. γλυκού βασιλικός

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»


Οδηγίες

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας και κόψτε το στις διαστάσεις του ταψιού. (Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο, απλώνοντάς το στο ταψί του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.)

Ετοιμάστε το πέστο ελιάς: Πολτοποιήστε στον πολυκόπτη τις ελιές με το σκόρδο, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το βασιλικό και 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε το πέστο στην επιφάνεια της σφολιάτας.

Κόψτε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες σε λεπτές φέτες. Απλώστε τες με τη σειρά πάνω από το πέστο ελιάς, βάζοντας τα λαχανικά εναλλάξ το ένα ελαφρώς πάνω από το άλλο. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο, αλατίστε τα και πασπαλίστε με τη γραβιέρα.  

Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35-40 λεπτά στον αέρα μαζί με αντιστάσεις πάνω κάτω.

  • Υλικά για: 1 τάρτα 26 εκ.
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.