ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΕΣΤΟ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΟΥΡΝΙΣΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ & ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΠΕΣΤΟ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

4 μεγάλα κολοκυθάκια (περίπου 800 γρ.)

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

2 ασπράδια

4 κουτ. σούπας αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:

300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κουτ. σούπας σάλτσα πέστο (ή 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός μαζί με 2 τριμμένες σκελίδες σκόρδο «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


Οδηγίες

Ξεπλύνετε τα κολοκυθάκια, κόψτε το καθένα σε 3 μέρη και μετά το κάθε μέρος κάθετα σε 6 μπαστουνάκια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά με την παρμεζάνα και τον ξερό βασιλικό. Χτυπήστε ξεχωριστά σε ένα μπολ τα ασπράδια.

Αλατίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε τα με το αλεύρι. Περάστε τα από τα ασπράδια και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς.

Αλείψτε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό ταψί και βάλτε τα κολοκυθάκια με τη σειρά. Ψήστε τα για 8 λεπτά στους 200ο C στον αέρα, προσέχοντας να μην πάρουν γρήγορα χρώμα αν ο φούρνος σας είναι δυνατός. Μετά βγάλτε τα από τον φούρνο, γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και ψήστε τα για 8 λεπτά ακόμα. 

Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη σάλτσα πέστο (ή τον βασιλικό με το σκόρδο), το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε με τα κολοκυθάκια.

  • Υλικά για: 4 μερίδες
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.