ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΙΝΟΑ & ΚΕΪΛ

Το αγαπημένο μας κοτόπουλο, σε συνδυασμό με χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη υδατάνθρακα, όπως η γλυκοπατάτα και η κινόα, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερης γεύσης, με τα αρώματα της ρίγανης και της μουστάρδας. Από τη συνταγή δεν θα μπορούσε να λείπει ένα λαχανικό χαμηλής θερμιδικής αξίας αλλά πλούσιο σε βιταμίνες και ωμέγα-3 όπως το κέιλ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΙΝΟΑ & ΚΕΪΛ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 μικρό κοτόπουλο (περίπου 1 κιλό) κομμένο σε μερίδες

500 γρ. γλυκοπατάτες

150 γρ. κινόα

150 γρ. κέιλ

1 κουτ. σούπας μουσταρδόμελο «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ»

χυμός από 2 λεμόνια

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα

ελαιόλαδο

ανθός αλατιού σε νιφάδες “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ”

πιπέρι


Οδηγίες

Ανακατέψτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το μουσταρδόμελο, τη μισή ποσότητα από τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα βαθύ ταψί, περιχύστε τα με αυτό το μείγμα, ρίξτε μισό φλιτζάνι νερό στο ταψί και ψήστε τα στους 200ο C για 45 λεπτά. 

Βράστε την κινόα για 15 λεπτά και στραγγίστε τη. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρά κομμάτια τις γλυκοπατάτες. Βράστε τες για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τες.

Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε το κέιλ. Βάλτε σε ένα μπολ το κέιλ, την κινόα και τις γλυκοπατάτες, ρίξτε το χυμό λεμονιού που περίσσεψε, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε και σερβίρετε με το ψητό κοτόπουλο.

  • Υλικά για: 4 μερίδες

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.