ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Τα καραμελωμένα κρεμμύδια αποκτούν βαθιά και γλυκιά γεύση με το αργό μαγείρεμα και συνδυάζονται ιδανικά με την φέτα και τα φρέσκα μυρωδικά.Τα φρέσκα μυρωδικά είναι απαραίτητα σε κάθε είδους μαγείρεμα. Πάρτε μικρά γλαστράκια με τα αγαπημένα σας μυρωδικά και αφήστε τα στο παράθυρο της κουζίνας, στο μπαλκόνι ή σε μία γωνία του κήπου. Χρειάζονται ελάχιστη φροντίδα, ένα πότισμα κατά διαστήματα, και θα σας αποζημιώσουν με το εκπληκτικό άρωμα και την νοστιμιά τους, όπως και να τα χρησιμοποιήσετε. Σ᾽αυτή την συνταγή, ο βασιλικός, το θυμάρι και το δεντρολίβανο συνδυάζονται τέλεια με την φέτα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

½ κιλό ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 φύλλο ζύμης κουρού

200 γραμ. τριμμένη φέτα

4 αυγά

1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος άνηθος

1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κουτ. του γλυκού ανάμεικτα μυρωδικά (βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο)

4 κουτ. της σούπας αλεύρι

1 χτυπημένο αυγό για την επιφάνεια

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε λίγο ελαιόλαδο για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντάς τα κατά διαστήματα, μέχρι να σκουρύνουν και μαλακώσουν. Αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Βάλτε σε ένα μπολ τα κρεμμύδια, την φέτα, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τα μυρωδικά, το αλεύρι και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε το μείγμα. 

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό του ταψιού και απλώστε το φύλλο κουρού. Αδειάστε μέσα την γέμιση. Κόψτε τις άκρες που περισσεύουν σε λωρίδες και βάλτε τις διαγώνια στην επιφάνεια της πίτας. Αλείψτε με το χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 50 με 55 λεπτά.

  • Υλικά για: 1 ταψί 20 Χ 30 εκ. περίπου
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.