ΕΠΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τα τελευταία χρόνια οι επαγωγικές εστίες είναι η πρώτη επιλογή των καταναλωτών. Αυτό συμβαίνει γιατί εξασφαλίζουν γρήγορο και οικονομικό μαγείρεμα, καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας και προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια από ατυχήματα.

Η θέρμανση του σκεύους γίνεται μέσω μαγνητικού πεδίου, με αποτέλεσμα η ρύθμιση της θερμοκρασίας να είναι πολύ εύκολη και ακριβής. Επίσης, το σκεύος ζεσταίνεται πολύ γρήγορα (γρηγορότερα από ό,τι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο) και έτσι περνάμε από το σοτάρισμα στο βράσιμο μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Στα πιο καινούργια μοντέλα όλη η επιφάνεια της εστίας είναι ζώνη μαγειρέματος. Πρακτικά, όπου ακουμπήσουμε το σκεύος ενεργοποιείται η συγκεκριμένη επιφάνεια και έτσι δεν έχουμε κανέναν περιορισμό στο μέγεθος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσουμε.  

Τα σκεύη που χρειαζόμαστε πρέπει να είναι φτιαγμένα από χυτοσίδηρο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Τα ειδικά σκεύη για επαγωγικές εστίες έχουν το ειδικό σήμα στη βάση τους, ωστόσο μπορείτε να ελέγξετε αν τα παλιότερα σκεύη σας είναι κατάλληλα κάνοντας ένα απλό πείραμα: αν ένα μαγνητάκι ψυγείου κολλάει στη βάση, τότε είναι συμβατά. 

Μπορεί οι επαγωγικές εστίες να είναι πιο ακριβές από τις συμβατικές, σκεφτείτε όμως πως απόσβεση θα γίνει σύντομα, καθώς γλιτώνετε χρόνο και εξοικονομείτε ρεύμα στο καθημερινό μαγείρεμα. Ένα πλεονέκτημα ακόμα: τα σκεύη θερμαίνονται ομοιόμορφα και έτσι το φαγητό μαγειρεύεται σωστά και πιο γρήγορα από ό,τι σε μια συμβατική εστία και σκεύος. Επίσης, αν δεν υπάρχει σκεύος στην εστία και την ξεχάσετε ανοιχτή, διαθέτει σύστημα προστασίας και απενεργοποιείται πολύ σύντομα. 

Οι επαγωγικές εστίες δεν θερμαίνονται, προκαλούν τη θέρμανση του μαγειρικού σκεύους μέσω μαγνητικού πεδίου. Το εντυπωσιακό είναι πως, αν βγάλετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι από την εστία και ακουμπήσετε την εστία, θα τη νιώσετε ζεστή αλλά όχι τόσο ώστε να πάθετε έγκαυμα – μάλιστα, στο σημείο στο οποίο ακουμπάει το σκεύος, αφού η υπόλοιπη επιφάνεια είναι πιο κρύα. Αυτό παρέχει προστασία από το να πέσει ένα εύφλεκτο υλικό και να προκαλέσει πυρκαγιά, και το κυριότερο προστατεύει τα παιδιά μας που μπορεί ξαφνικά να ακουμπήσουν το χέρι τους στην εστία. 

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.