ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΟΜΕΛΕΤΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Ένας εναλλακτικός τρόπος να φάμε το μπρόκολο, ένα λαχανικό που συνεισφέρει στο διαιτολόγιο σημαντικές ποσότητες θρεπτικών ουσιών. Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Εδώ συνδυάζεται με το ανθότυρο και αυγά, μια τροφή πλούσια σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία μάλιστα φαίνεται να προκαλεί μεγαλύτερο κορεσμό σε σχέση με άλλες πηγές πρωτεΐνών. Μια εξαιρετική ιδέα για τα παιδιά σας.

Σχόλιο: Μαρία Προκοπίου, MD,MSc Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΟΜΕΛΕΤΑΣ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

300 γρ. μπρόκολο

4 αυγά και 4 ασπράδια

200 γρ. ανθότυρο

100 γρ. τριμμένο τσένταρ

2 κουτ. σούπας αλεύρι

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Βράστε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά, στραγγίστε το και ψιλοκόψτε το.

Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με τα ασπράδια, αλατοπιπερώστε και προσθέστε το αλεύρι, το τριμμένο τσένταρ, το ανθότυρο και το μπρόκολο. 

Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό από 8 φόρμες με θήκες για μάφινς και μοιράστε την ομελέτα σε αυτές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.

  • Υλικά για: 4 μερίδες
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.