ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τι να προσέξετε ώστε να έχετε τα βασικά φρέσκα μυρωδικά όλο τον χρόνο στη βεράντα ή στον κήπο.

Βασιλικος:

Οι περισσότερες ποικιλίες είναι ετήσιες. Θέλουν πολύ ήλιο, πολύ νερό, καλή στράγγιση στο χώμα, να κόβετε τις κορυφές που πρόκειται να ανθίσουν για να διαρκέσουν τα φυτά περισσότερο μέχρι τα πρώτα κρύα.

Δεντρολιβανο, δυοσμος και μεντα

Είναι από τα πιο εύκολα φυτά για να τα καλλιεργήσετε σε κήπο ή γλάστρα. Μεγαλώνουν γρήγορα, θέλουν πολύ ήλιο και νερό, εξαπλώνονται με φοβερή ταχύτητα, γι’ αυτό πρέπει να τα κλαδεύετε τακτικά.

Θυμαρι

Χρειάζεται ζέστη, ήλιο και τακτικό κλάδεμα, για να μη σκληρύνουν τα κοτσανάκια του.

Μελισσοχορτο

Μεγαλώνει πολύ εύκολα και γίνεται θάμνος ακόμα και σε γλάστρα. Κλαδέψτε το μόλις ανθίσει, για να του δώσετε ώθηση να βγάλει νέα βλαστάρια. Τα τρυφερά φρέσκα φύλλα έχουν πιο γλυκό άρωμα και γεύση. Όσο μεγαλώνουν, πικρίζει.

Ριγανη και μαντζουρανα

Θέλουν πολύ ήλιο και καλή αποστράγγιση. Μεγαλώνουν εύκολα και γίνονται μικροί θάμνοι με σκληρά κοτσανάκια. Κουρέψτε τα κατά διαστήματα για να τα δυναμώσετε. Είναι από τα μυρωδικά που αξίζει να καλλιεργήσετε για να τα χρησιμοποιείτε φρέσκα.

Φασκομηλο

Θέλει πολλή ζέστη και μέτριο πότισμα. Κλίμα και χώμα καθορίζουν το άρωμά του, που γίνεται δυνατότερο μεταξύ άνοιξης και καλοκαιριού.

Τα μυρωδικά που αγοράζετε σε μικρά γλαστράκια από το σουπερμάρκετ δεν αντέχουν πολύ, καθώς είναι πιο ευαίσθητα από αυτά που θα βρείτε σε φυτώρια.
Ζητήστε συμβουλές από το φυτώριο για το κατάλληλο μείγμα χώματος και τις συνθήκες φωτισμού και ποτίσματος για κάθε μυρωδικό ξεχωριστά, για να αντέξουν τα φρέσκα μυρωδικά σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.