ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Είναι το αγαπητό μαμαδίστικο ρολό, φτιαγμένο όμως με κιμά κοτόπουλου για να είναι πιο ανάλαφρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το γλάσο κάνει τη διαφορά!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

1 κιλό κιμάς κοτόπουλου

4 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε άλμη «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ» τριμμένες

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο ή 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σέλινο

3 αυγά ωμά και 3 αυγά βρασμένα

100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

4 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κουτ. γλυκού θυμάρι

1 κουτ. γλυκού βασιλικός

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

100 γρ. κέτσαπ

4 κουτ. σούπας μηλόξιδο

3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη


Οδηγίες

Βάλτε τα υλικά για το γλάσο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να ζεσταθούν σε μέτρια ένταση. Ανακατέψτε τα και αφήστε το γλάσο στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ετοιμάστε το ρολό: Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ωμά αυγά, τη γαλέτα, την παρμεζάνα, το σέλερι, το θυμάρι, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ζυμώστε το. Για να δέσουν τα υλικά και οι γεύσεις, καλό είναι να αφήσετε το μείγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων.

Πλάστε το μείγμα σε ένα φύλλο λαδόκολας σε ένα ορθογώνιο κομμάτι με διαστάσεις 20 x 30 εκ. και βάλτε τα βρασμένα αυγά κατά μήκος στη μέση, το ένα δίπλα στο άλλο. Τυλίξτε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολας και μεταφέρετέ το σε βαθύ ταψί το οποίο έχετε αλείψει προηγουμένως με ελαιόλαδο. Αλείψτε με ελαιόλαδο και την επιφάνεια του ρολού.

Προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί, σκεπάστε το με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά. Ξεσκεπάστε και αλείψτε το ρολό με το γλάσο. Συνεχίστε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά αφού ψηθεί, για να το κόψετε με ευκολία σε φέτες. 

  • Υλικά για: 6 μερίδες
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.