ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Το καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα HAPPY BUDDHA είναι γεμάτο γεύσεις, αρώματα και εικόνες από τα ταξίδια του στις χώρες της Ασίας. Μετά από επισκέψεις σε τοπικές αγορές, εστιατόρια, νυχτερινές αγορές φαγητού, σπίτια ντόπιων και το κυριότερο, με συναντήσεις με τους σπουδαιότερους σεφ κάθε χώρας, κατέγραψε την γαστρονομική σκηνή κάθε τόπου,  ξεχώρισε τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα κάθε χώρας και μοιράζεται μαζί μας τις αυθεντικές συνταγές τους. Μαζί με πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα υλικά και τις τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα στο πιάτο σας. Ξεφυλλίζοντας αυτό το βιβλίο, μαγειρεύοντας και δοκιμάζοντας όλα αυτά τα υπέροχα ασιατικά πιάτα, θα νιώσετε αυτή τη χαρά και την ευεξία που μόνο οι ασιατικές κουζίνες μπορούν να δημιουργήσουν και να προσφέρουν.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας στο βιβλίο Chef στην Κουζίνα σας μας παρουσιάζει τις νέες κλασικές συνταγές του αύριο. Με τα διαμαντάκια από την ελληνική κουζίνα, πρωτότυπες συνταγές για να μην είναι βαρετά τα λαχανικά, το ρύζι και τα όσπρια, με ιδιαίτερες συνταγές για το κρέας στο κυριακάτικο τραπέζι, αλλά και με τις πιο αγαπημένες συνταγές street food παγκοσμίως, αυτό το βιβλίο θα σας εμπνεύσει, θα σας καθοδηγήσει και, πάνω από όλα, θα σας ταξιδέψει με τη γεύση. Το βιβλίο έλαβε το “1ο Βραβείο – Καλύτερο βιβλίο διάσημου Ευρωπαίου σεφ” στα Gourmand World Cookbook Awards 2023.

Με τις πιο ξεχωριστές και πετυχημένες συνταγές για ζύμες, πρωτότυπες σαλάτες και πιάτα της παρέας, το βιβλίο Chef στην Κουζίνα σας θα σας βοηθήσει να μαγειρέψετε με αυτοπεποίθηση τα πιο πετυχημένα πιάτα, θα σας γνωρίσει νέες τεχνικές και υλικά, θα σας μυήσει στη μαγειρική με τον τρόπο που μόνο ο Βαγγέλης Δρίσκας το έχει καταφέρει εδώ και 20 χρόνια με τα βιβλία – όλα από τις Εκδόσεις Πατάκη, τα σεμινάρια μαγειρικής και τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι συγγραφέας ακόμη 5 εξαιρετικά επιτυχημένων βιβλίων μαγειρικής, από τις Εκδόσεις Πατάκη, όλα με διεθνή βραβεία.

Το πρώτο του βιβλίο, Κάθε Μέρα Σεφ το οποίο κυκλοφόρησε και στα αγγλικά με τον τίτλο The Ultimate Greek Cookbook καθώς και τo δεύτερο, Αρωματική Κουζίνα, απέσπασαν τιμητική διάκριση στην κατηγορία «Καλύτερο Βιβλίο από Σεφ στον Κόσμο» (Best in the World Chef Cookbook, Honourable Mention) στο τελικό στάδιο του διεθνούς διαγωνισμού Gourmand World Cookbook Awards 2004 και 2005 αντίστοιχα. Το τρίτο του βιβλίο, Ένας Χρόνος στην Κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, με τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές συνταγές απέσπασε δύο διακρίσεις το 2006, στις κατηγορίες «Καλύτερο Βιβλίο Τηλεοπτικών Συνταγών» και «Καλύτερη Φωτογράφιση Βιβλίου Μαγειρικής».
Το βιβλίο του Κινέζικη Κουζίνα βραβεύτηκε τον Μάρτιο του 2009 στο Παρίσι ως το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσμο» στα Gourmand World Cookbook Awards 2009. Πρόσφατα ο διαγωνισμός-θεσμός, γιορτάζοντας τα 25 χρόνια του, βράβευσε τα καλύτερα βιβλία μαγειρικής από κάθε κατηγορία. Η Κινέζικη Κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα, επιλέχτηκε ως ένα από τα 10 καλύτερα βιβλία της κατηγορίας για την Κινέζικη γαστρονομία στα 25 χρόνια του θεσμού.
Το βιβλίο Αυτή είναι η Κουζίνα μου με 380 συνταγές για μια ζωή απέσπασε στο Πεκίνο το 2ο Παγκόσμιο Βραβείο στα Gourmand World Cookbook Awards, στην κατηγορία “Best TV Cookbook-Europe”.

Είναι ο μοναδικός έλληνας συγγραφέας που όλα του τα βιβλία έχουν βραβευτεί με διεθνή βραβεία στον διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής Gourmand World Cookbook Awards τα οποία θεωρούνται τα Βραβεία Όσκαρ στο χώρο των εκδόσεων για την γαστρονομία.

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.