ΠΩΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ;

Τυλίξτε τα κίτρινα τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα, ένταμ) με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί. 

Σημειώστε πάνω στη συσκευασία ημερομηνία και είδος τυριού, αν έχετε 2 ή περισσότερα είδη στο ψυγείο. 

Το τυρί είναι ζωντανός οργανισμός: αναπνέει, ιδρώνει, ωριμάζει. Για να διατηρηθεί σωστά, αφού το τυλίξετε με το χαρτί, βάλτε το σε ένα δοχείο τροφίμων, κατά προτίμηση γυάλινο, για να μην απορροφήσει μυρωδιές αλλά και για να μην έρθει σε επαφή με την υγρασία που αναπτύσσεται μέσα στο ψυγείο καθώς ανοίγουν και κλείνουν οι πόρτες. Αποφύγετε να τυλίξετε κίτρινα τυριά με μεμβράνη τροφίμων ή να τα βάλετε σε σακουλάκια τροφίμων, γιατί ιδρώνουν και αλλοιώνονται πολύ γρήγορα. 

Διατηρήστε τα τριμμένα τυριά ή τα τυριά σε φέτες στο σακουλάκι τους αν κλείνει καλά ή σε γυάλινο δοχείο τροφίμων όχι περισσότερο από 3-4 μέρες.

Τοποθετήστε το τυρί στα πάνω ράφια του ψυγείου ή στο ράφι των λαχανικών.

Μην ξεχνάτε πως πρέπει να τα αφήνετε για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα σερβίρετε για να ανακτήσουν τη γεύση και τα αρώματά τους. 

Τα λευκά τυριά διατηρούνται καλύτερα σε γυάλινα δοχεία τροφίμων. Αν έχουν άλμη, αφήστε τα μέσα σε αυτή μέχρι να τα σερβίρετε – αυτό ισχύει πιο πολύ για τη φέτα και τη μοτσαρέλα. Σε κάθε περίπτωση, αγοράστε μικρές ποσότητες, για να καταναλώνονται γρήγορα. Μην αφήνετε τυριά στο ψυγείο περισσότερο από 2 βδομάδες, για να έχουν πάντα την καλύτερη γεύση και υφή. Μιλώντας για υφή, αποφύγετε την κατάψυξη, γιατί εκεί η υφή τους θα αλλοιωθεί τελείως. 

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.