καρυδια. αλλο ενα superfood;

Τα καρύδια είναι στρογγυλά, μονόκαρφα φρούτα. Είναι μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, πρωτεϊνών και ινών. Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, ενισχύουν την υγεία της καρδιάς και των οστών και να βοηθούν στη διαχείριση του βάρους.

Tα καρύδια είναι μια καλή πηγή μαγγανίου, χαλκού, μαγνησίου, φωσφόρου, βιταμίνης Β6, σιδήρου και φυτικών ινών. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, ενώ παράλληλα αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεϊνών. Τα καρύδια έχουν τη φήμη ότι είναι τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Ωστόσο, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και παρέχουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα.

Ο συνδυασμός υγιών λιπών, πρωτεϊνών και ινών στα καρύδια δημιουργεί την αίσθηση πληρότητας του στομάχου. Αυτό τα καθιστά ένα υγιεινό σνακ, σε σύγκριση με τα τσιπς, τα κράκερ και άλλα απλά τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες.

Τα πιθανά οφέλη από την κατανάλωσή τους είναι η ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος (τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που απαντώνται στα καρύδια έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα LDL –επιβλαβών– χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων), της υγείας των οστών (τα καρύδια περιέχουν χαλκό, μαγγάνιο και μαγνήσιο που είναι σημαντικά στοιχεία για τα οστά), η μείωση του κινδύνου ασθένειας της χοληδόχου κύστης αλλά και η θεραπεία της επιληψίας.

Τα καρύδια είναι ένας ξηρός καρπός με πολλά οφέλη και σίγουρα νόστιμος, που μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας ως πρωϊνό, σε σαλάτες αλλά και σε γλυκά. 

(Πηγή άρθρου eatme)

Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.