ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ

Πριν λίγο καιρό, φτιάχνοντας ζύμες για κάποιες ιταλικές παρασκευές, περίσσεψε λίγο ζυμάρι που το άφησα 2-3 ημέρες στο ψυγείο και ενστικτωδώς σκέφτηκα να κάνω τα αγαπημένα μου τηγανητά τυροπιτάκια. Η παραμονή στο ψυγείο, έδωσε στην ζύμη τον απαραίτητο χρόνο να ωριμάσει με αποτέλεσμα να αποκτήσει πιο βαθειά γεύση και πιο τραγανή υφή. Οι αναμονές στην ζύμη έτσι κι αλλιώς είναι πολύ σημαντικές σε κάθε περίπτωση από την ζύμη του ψωμιού μέχρι το τσουρέκι ή την πίτσα. Στην συνταγή που ακολουθεί σας προτείνω τον ελάχιστο χρόνο για να ετοιμάσετε τα πολύ νόστιμα τυροπιτάκια, αλλά αν έχετε τον χρόνο, μετά το πρώτο ζύμωμα, αφήστε την ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων στο ψυγείο για 1 ημέρα και συνεχίστε την επόμενη. Στην γέμιση, εκτός από τα λευκά τυριά, βάλτε αν σας αρέσει και λίγο τριμμένο κασέρι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΔΡΙΣΚΑ


  • Author: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Ποσότητα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:

500 γραμ. σκληρό αλεύρι

200 ml. γάλα

75 ml. νερό χλιαρό

1 κύβος φρέσκιας μαγιάς (περίπου 40 γραμ.)

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:

250 γραμ. φέτα

250 γραμ. ανθότυρο

2 αυγά

φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός ή ρίγανη)

ανθός αλατιού σε νιφάδες «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ» για το σερβίρισμα

λάδι για τηγάνισμα (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο)


Οδηγίες

Ετοιμάστε την ζύμη: διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήστε την για λίγα λεπτά. Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το μείγμα του νερού με την μαγιά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη. Ζυμώστε το μείγμα και αφήστε το να σταθεί για 1 ½  ώρα.

Χωρίστε το σε 10 μικρότερα κομμάτια, ζυμώστε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, αφήστε το να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και ανοίξτε φύλλο πάχους μισού εκατοστού με τον πλάστη. Κόψτε στρογγυλούς δίσκους με διάμετρο 10 εκ. περίπου.

Ανακατέψτε τα υλικά για την γέμιση. Βάλτε από μία κουταλιά γέμιση σε κάθε δίσκο ζύμης, διπλώστε το φύλλο, αλείψτε με νερό τις άκρες του φύλλου και πατήστε τις με το πιρούνι για να κολλήσουν.

Τηγανίστε στο λάδι και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε τα προαιρετικά με ανθό αλατιού για ακόμη περισσότερη νοστιμιά.

  • Υλικά για: 25 περίπου τυροπιτάκια
Ακολουθήστε μας στα Social
0
Καλάθι
  • No products in the cart.